8.30 – Polowanie na Rydza! konkurs w rydzobraniu (obowiązują zapisy)
11.30 – Pokaz kulinarny uczniów szkół gastronomicznych Zdrowa, bo z lasu, potrawa jednogarnkowa
12.00 – Wycieczka z leśnikiem do niedalekiego bobrowiska
13.00 – Akademia Kulinarna Leśny Kucharz Rydzowej Królowej zdrowo miesza – gotuje Janusz Myjak – szef kuchni Restauracji Szósty Zmysł Hotelu Spa Dr Irena Eris
14.30 – Pijaństwo – Teatr na schodkach
15.00 – Rozstrzygnięcie konkursu Polowanie na Rydza!
18.30 – Dansing Rudy, rusy, rudy rydz…
…
11.00 – 17.00 – Kiermasz
11.00 – 17.00 – Patyk i spółka – warsztaty dla Dużych i Małych
11.00 – 17.00 – Lasy Państwowe – Dla lasu, dla ludzi
11.00 – 17.00 – Spotkania na leśnej polanie
12.00 – 16.00 – Wystawa mikologiczna