PIĄTEK, 28.09.2018

Kulinarne Dziedzictwo Małopolska

13.00 Rozlewnia Wód Mineralnych Wysowianka – zwiedzanie linii produkcyjnej (obowiązują zapisy)

18.30 Na ganku – koncert

SOBOTA, 29.09.2018

8.30 – Polowanie na Rydza! – konkurs w rydzobraniu (obowiązują zapisy)

Kulinarne Dziedzictwo Małopolska

11.30 – Akademia Gotowania – gotują uczniowie szkół gastronomicznych z Małopolski

13.00 – Pokaz kulinarny Janusza Myjaka – szefa kuchni restauracji „Szósty Zmysł” – Hotel Spa dr Irena Eris

14.00 – Na naukę nigdy nie jest za późno! – gotują mistrzowie: szef Janusz Myjak i nauczyciele szkół gastronomicznych z Małopolski

15.00 – Rozstrzygnięcie konkursu Polowanie na Rydza!

18.30 – Koncert HuRaban

19.30 – Dansing Rudzy, rudy, rudy rydz!

11.00 – 17.00 – Na Kleparskim Rynku – kiermasz

12.00 – 16.00 – Wystawa mikologiczna

12.00 – 16.00 – Warsztaty dla Dużych i Małych

NIEDZIELA, 30.09.2018

Kulinarne Dziedzictwo Małopolska

11.00 11. Lipka na 11. Święto Rydza – posadzenie lipy w Alei Lipowej

12.00 Zakręcone! Bajgle, precle, obwarzanki – spotkanie piekarnicze dla dzieci i dorosłych (2 tury, obowiązują zapisy)

14.00 Kalejdoskop Barw – występ Zespołu Pieśni i Tańca Dobczyce

15.00 Na krakowskim Rynku – konkurs na stylizację

część I – Postaci z legend, baśni i bajek o Krakowie – dla dzieci

część II – Słynni Małopolanie – dla dorosłych

11.00 – 17.00 – Na Kleparkim Rynku – kiermasz

12.00 – 15.30Doświadczanie przyrody

12.00 – 16.00 – Wystawa mikologiczna

12.00 – 16.00 – Poczta polowa / Prezentacja 20. Pułku Piechoty Armii Austro-Węgierskiej

12.00 – 16.00 – Warsztaty dla Dużych i Małych

UWAGA:

Zapisy do konkursu Polowanie na Rydza – szczegóły (klik)

Zapisy na pozostałe atrakcje uruchomimy już niebawem 🙂

POLOWANIE NA RYDZA

Konkurs w rydzobraniu to główny element całego wydarzenia.               Aby wziąć w nim udział – musisz się zapisać!

KIERMASZ

Zobacz, co na Ciebie czeka w wybranych parkowych Alejach: Aleja Smaku, Aleja EKO-ETNO-FOLK, Aleja Wysowa-Relaks-Zdrój

CARRAMBA!

Konkurs na stylizację